Palais de Justice de París

Floor Area:100,000 m2
Location:París, Francia
Competition:2006
Client:Etablissement Public du Palais de Justice de Paris
Design:R. Combaluzier, E. Duarte, W. Ramírez, J. Rivas
Our proposal starts on the idea of understanding the ground with its existing features such as an unquestioned part of a big city; a valuable building to conserve and reuse to some extent (Freyssinet Hall) and an extensive program to apply, where the demands of internal security go with the kindness that should be projected on the outside.
In this Court of the Future, the way justice works in contemporary France, is evident: the society travels on a past that values, to find a way - in the dispute, that each person pays according to his due.
The feel of the balance gets naked revealing its bowels.
The cristal plaza protects the warehouse of Freyssinet as a box or cabinet that preserves and at the same time, enhances the historical and architectural values of Paris.
This square is formed by the values and culture of society, which determines the framework of democratic coexistence and standards that enable their development. It is the base of the set, as horizontality and transparency relates and integrates the building within the city, the same way that justice is integrated into society with a sense of ownership, accessibility and full confidence in the institutions.
Project
information
Share !

Palais de Justice de París

Palais de Justice de París

Floor Area:100,000 m2
Location:París, Francia
Competition:2006
Client:Etablissement Public du Palais de Justice de Paris
Design:R. Combaluzier, E. Duarte, W. Ramírez, J. Rivas
Our proposal starts on the idea of understanding the ground with its existing features such as an unquestioned part of a big city; a valuable building to conserve and reuse to some extent (Freyssinet Hall) and an extensive program to apply, where the demands of internal security go with the kindness that should be projected on the outside.
In this Court of the Future, the way justice works in contemporary France, is evident: the society travels on a past that values, to find a way - in the dispute, that each person pays according to his due.
The feel of the balance gets naked revealing its bowels.
The cristal plaza protects the warehouse of Freyssinet as a box or cabinet that preserves and at the same time, enhances the historical and architectural values of Paris.
This square is formed by the values and culture of society, which determines the framework of democratic coexistence and standards that enable their development. It is the base of the set, as horizontality and transparency relates and integrates the building within the city, the same way that justice is integrated into society with a sense of ownership, accessibility and full confidence in the institutions.